Tijdens de Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag, op vrijdag 24 september, wappert de Global Goals-vlag bij het gemeentehuis in Leidschendam-Voorburg.

Met het hijsen van de vlag maken gemeenten in Nederland en België wereldwijd een vuist voor een betere en duurzame samenleving in 2030. Op de zesde verjaardag van de Global Goals zet de gemeente dit jaar twee initiatieven in het zonnetje. Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg en Prinsenhof Schoon ontvangen op 24 september een Global Goals certificaat voor hun bijzondere, duurzame inzet afgelopen jaar. Daarnaast neemt de gemeente, samen met lokale partners, deel aan de Duurzame Markt op zaterdag 18 september in de Stadstuin Rusthout.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal van Duurzaamheid: “Het afgelopen jaar hebben we ons samen met inwoners, ondernemers en organisaties op verschillende manieren ingezet voor de Global Goals. We hebben 7 doelen omarmd die betrekking hebben op het verbeteren van onze leefomgeving. Denk daarbij aan het gebruik van schone energie, meer groen in de gemeente, minder afval en schone lucht. Door de vlag te hijsen vieren we op 24 september dat we ons blijven inzetten voor een duurzame samenleving.”

Duurzame markt
In Leidschendam-Voorburg bruist het van initiatieven die zich op meerdere manieren richten op de doelen van deze Global Goals-campagne. Zo organiseert de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg, in samenwerking met Stadstuin Rusthout, een Duurzame Markt in Leidschendam. Op zaterdag 18 september zijn inwoners van Leidschendam-Voorburg tussen 10.00 en 14.00 uur welkom voor informatie en inspiratie over hoe zij zelf invulling kunnen geven aan duurzaamheid. Wethouder Jan-Willem Rouwendal is aanwezig om de markt te openen. En Prinsenhof Schoon…die ruimt deze dag het zwerfafval in de buurt op.

Zelf aan de slag?
Inwoners van de gemeente kunnen ook zelf aan de slag met duurzaam wonen en leven. Zo kunnen zij bijvoorbeeld gebruikmaken van een renteverlaging van 1% bij een Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. De energiecoaches van Energy Common geven gratis advies over het besparen van energie én is er bij de gemeentesubsidie beschikbaar voor isolatie en groene daken. Lees er alles over op In gesprek met LV.