Met de aftrap van het nieuwe schooljaar kunnen de Brede School-activiteiten na anderhalf jaar ook weer opgepakt worden.

De buurtcoaches van Sport en Welzijn organiseren samen met negen basisscholen in Leidschendam-Voorburg verschillende naschoolse activiteiten. Kinderen kunnen hun talenten op het gebied van sport, cultuur, natuur, techniek en nieuwe media ontdekken en ontwikkelen.

De scholen die meedoen zijn: De Parachute, Cascade, De Driemaster, De Zonnewijzer, De Wegwijzer, De Margriet, Kindcentrum Trampoline, De Springplank en Maerten van de Veldeschool. Kinderen die op één van de negen basisscholen zitten of wonen in de wijk waar deze scholen liggen, kunnen deelnemen aan Brede School activiteiten. De activiteiten worden in vier blokken verdeeld over het hele schooljaar, het eerste blok gaat 20 september van start en duurt tot 26 november. Kinderen (of hun ouders) kunnen zich opgeven voor de activiteiten via de website www.senw-lv.nl/brede-school-wijk/brede-school-activiteiten.

De organisatie hoopt na een lange coronaperiode waarin de activiteiten niet door konden gaan, weer veel kinderen te ontvangen en in actie te zien. “Voorheen leek het vanzelfsprekend dat we de Brede School-activiteiten organiseerden, toen dit door de coronamaatregelen niet meer door kon gaan hebben we het echt gemist. We zijn blij dat we weer aan de slag kunnen en de kinderen lekker bezig kunnen zien.” – Tim Opmeer Combinatiefunctionaris SenW.

De activiteiten vinden plaats op wijkgerichte locaties als; Krajicek Playground Corbulopark, FS16 en de basisscholen, Gymzaal de Waterlelie, SenW Dobbelaan 4, Krajicek Playground Prinenhof, Bibliotheek aan de Vliet, Dans aan de Vliet, Sportcentrum Rust, Woej de Groene Loper en Vlietkinderen Spektakel.

De Brede School activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Goed Bezig!, Trias, Studio IMBY, Batuque Capoeira Holland, Fitspace, Epee Workshops, SnapWillum, LVP, Bootcamp4Kids, Circus Kabel, Schaakvereniging Voorburg, Ike Tjin a Lien, Bibliotheek aan de Vliet, Ischo Media, No Kachi, Chantal van Veen, Dans aan de Vliet, Sportcentrum Rust, Jungle Jack, Ren4Sport, Rob Herke Visser Academy, Isabel van Duijne, Hart voor Voeding, Vlietkinderen en Casa Slot.

Brede school circus
Brede school zingen