De SGP is teleurgesteld dat de ChristenUnie in Leidschendam-Voorburg bij de gemeenteraadsverkiezingen niet langer samen op wil trekken. De partij noemt de keus van de ChristenUnie om de samenwerking in Leidschendam-Voorburg te beëindigen 'onnodig en onverstandig'.

Wethouder
In 2014 deden de partijen met een gezamenlijke lijst voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leidschendam-Voorburg. Dat leidde tot het behalen van een raadszetel. In 2018 leidde de samenwerking zelfs tot deelname aan het college, wat bijzonder is voor een eenmansfractie.

Ondanks de wisselende samenstelling van het college, waarbij de ene zetel niet steeds nodig was voor de meerderheid, bleef die deelname gehandhaafd. De samenwerking mag dus een succes worden genoemd, vindt de SGP. De partij zegt de afgelopen jaren ook nimmer signalen te hebben ontvangen dat de samenwerking tussen wethouder Rouwendal (SGP) en raadsfractie problematisch was; die bestond uit leden van de ChristenUnie.

Breuk doet zeer
Wat de SGP betreft had de samenwerking voortgezet kunnen worden. De SGP was ermee akkoord dat bij de volgende raadsverkiezingen de ChristenUnie de lijsttrekker zou leveren. Dat de ChristenUnie desondanks kiest voor een breuk doet pijn. De SGP beraadt zich nu op haar eigen positie wat betreft de verkiezingen en daarna. Ze zegt uiteraard tot aan maart 2022 te zullen blijven bijdragen aan de thans bestaande samenwerking.

Ook burgemeester Klaas Tigelaar kwam uit de gereformeerde hoek. Hij was van oorsprong lid van de RPF, en later de ChristenUnie.

Foto: Wethouder Rouwendal (SGP) op de Duurzame Markt