(VIDEO) De eerste week van oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Twintig inwoners van Leidschendam-Voorburg zijn daarom geselecteerd om een boodschap voor beminden op te nemen in de bekende All You Need is Love-caravan. Die was speciaal voor de gelegenheid neergestreken bij het Raadhuis in Leidschendam. Van de opnamen wordt een compilatiefilmpje gemaakt. Dat wordt vanaf 30 september een week lang via social media verspreid.

Belang van een netwerk
Kwartiermaker Marian de Jong: "We hebben inwoners opgeroepen om een berichtje achter te laten. Vandaag komen alle mensen de boodschap opnemen, en dan maken wij er een compilatie van. En eigenlijk willen we daarmee ook het belang van een netwerk benadrukken; dat het gewoon heel belangrijk is dat er mensen voor je zijn op moeilijke momenten."

“Iedereen zou het gevoel moeten hebben dat hij of zij ergens bij hoort. Iedereen vindt het fijn als hij of zij even aandacht krijgt, als er iemand is die aan je denkt," vindt wethouder Juliette Bouw: "Zeker nu we door de coronacrisis tijdelijk minder mogelijkheden hebben om bij elkaar te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. Om een ander te laten weten dat u aan hem of haar denkt, geven we u graag de gelegenheid om een boodschap op te nemen.”

Social media
De compilatie is tijdens de Week tegen Eenzaamheid te zien via social media. Misschien kunnen niet alle boodschappen worden opgenomen in de compilatiefilm. Daarom plaatst de gemeente ook een deel op een speciale pagina in de Gemeenterubriek.