Omroep Midvliet sprak wethouder Floor Kist tijdens het Stadsontbijt kort over de effecten van de coronamaatregelen op zijn werk en hoe de kersverse waarnemend burgemeester tot nu toe bevalt.

Kist (GL) heeft onder meer woningbouw, water en groen en sociale zaken in zijn portefeuille. Hij is blij met de huidige versoepelingen, zodat je inwoners weer persoonlijk kunt spreken. "Een van de redenen waarom ik het leuk vind om wethouder te zijn is juist vanwege dat contact met mensen. Maar we begrijpen allemaal dat dat niet kon." 

Corona-effect
Tegelijkertijd merkt Kist dat corona nog altijd vat op hem heeft. "Ik moet ook zeggen: als ik nu weer een beetje begin, dat ik het nog een beetje onwennig vind. Ik vind het nog een beetje eng. En ik hoop dat het steeds meer gaat wennen."

Wel is het zo dat de noodzaak om besprekingen via videobellen te plegen, middels apps als Zoom en Teams, ook efficienter werken mogelijk maakt. De moderne technologie biedt daarmee ook voordelen, die voorheen vaak onbenut bleven, zo blijkt. "Nou en of. Als ik kijk naar hoeveel makkelijker het is om gewoon kleine afspraken te maken, kleine dingen te regelen, dan is het digitale tijdperk uitstekend."

Soepele overgang
Burgemeester Tigelaar is alweer sinds een maand afgezwaaid. Tigelaar vertrok eind augustus. In zijn plaats werd Jules Bijl door de Commissaris van de Koning benoemd als plaatsvervangend burgemeester. Kist vindt de overgang uitermate soepel verlopen. "Het is een hele snelle wisseling geweest. Ik zei net tegen mijn collega's: wat knap hoe snel hij zich heeft ingewerkt. En ja, het is gewoon een fijne man."