De gemeente maakt met een versnelde procedure ruimere winterterrassen mogelijk in de periode vanaf 1 november tot en met 31 maart 2022. Ook kunnen ondernemers een tijdelijke overkapping aanvragen.

Hiermee wil de gemeente horecaondernemers ondersteunen om de winterperiode goed door te komen, zodat werkgelegenheid en levendigheid behouden blijven. Wethouder Economie Astrid van Eekelen: “We denken en werken mee waar we kunnen. We hebben veel positieve reacties ontvangen over de terrassenuitbreidingen in de zomer, daarom maken we dit voor de winter ook mogelijk. Ondernemers zijn blij met de geboden ruimte en zullen in gesprek gaan met omwonenden.”

Kerkstraat Voorburg
Verruiming van terrassen in de Kerkstraat is alleen mogelijk als de straat wordt afgesloten. Hiertoe wordt opnieuw een verkeersbesluit genomen. Bij de afgelopen zomerperiode is ervaring opgedaan met afsluiting van de straat. Bij een nieuwe afsluiting deze winter zal rekening gehouden worden met ruimte voor voetgangers, het weren van fietsers, het ophalen van vuilnis, afstand tussen woning en terras, uitstraling van de afsluiting (borden en hekken) en afspraken over al dan niet dagelijks opbouwen en afbouwen van terrassen.

Versnelde procedure vergunningaanvraag
De gemeente staat tot en met 31 maart 2022 tijdelijke terrasuitbreidingen en overkappingen toe. Deze regels gelden ook voor sportverenigingen. Een horecaondernemer moet een terrasverruiming of overkapping melden bij de gemeente. Dit geldt ook als een ondernemer de bestaande terrasverruiming wil voortzetten. Ondernemers kunnen via de gebruikelijke weg een vergunning aanvragen. Ondernemers die al eerder een ruimer terras hebben gehad zullen vanuit de gemeente worden benaderd. De afhandeling zal versneld gebeuren.

Meer informatie is te vinden op www.lv.nl/ondernemers-en-coronavirus

Foto: Hilbert Krane / Gemeente Leidschendam-Voorburg