Het aantal rokers in Leidschendam-Voorburg is tussen 2012 en 2020 afgenomen van 19,9% naar 13,9%. Dit blijkt uit een analyse op basis van data van de GGD in samenwerking met het RIVM en het CBS.
Binnen de hele provincie Zuid-Holland was tussen 2012 en 2020 de sterkste daling van het aantal rokers in Oegstgeest (-51,8%). Ook in Hillegom (-48,1%), Teylingen (-46,6%) en Hendrik-Ido-Ambacht (-44,2%) is het aandeel rokende inwoners flink afgenomen.

Het onderzoek van Independer werd gepubliceerd aan de vooravond van de Stoptober maand.

Stoptober
De maand oktober is niet alleen een echte herfstmaand, het is ook de maand van de jaarlijkse actie Stoptober. Het streven is nog steeds om samen op weg te gaan naar een rookvrije generatie. Stoptober is een jaarlijks terugkerend evenement van 28 dagen in oktober. Duizenden mensen stoppen met roken in die maand. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen. Daarom is oktober uitgeroepen tot dé maand om samen te stoppen met roken.

Stoppen met roken doe je niet voor de lol. Stoppen kan lastig zijn, maar uit ervaring weten we dat het kan. Zelfs als je heel veel rookt, of als je al heel lang hebt gerookt. In de afgelopen jaren hebben meer dan 350.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Samen stoppen is niet alleen leuker, je houdt het met elkaar ook beter en langer vol!

Wat Stoptober succesvol maakt, is de positieve aanpak en de steun die via de gratis app en het sociale sociale netwerk geboden wordt. Je staat er niet alleen voor. Daarbij is de uitdaging goed te overzien en wacht je mooie beloning. Lukt het je om 28 dagen niet te roken, dan heb je vijf keer meer kans om gestopt te blijven.

Inschrijven voor Stoptober kan via de website