De gemeente Leidschendam-Voorburg en HTM  houden dit weekend een proef met een P+R locatie langs de A4 voor bezoekers aan The Mall of the Netherlands.

Wie zaterdag of zondag naar de Mall of the Netherlands wil, maar geen zin heeft om in de file te staan of lang op zoek te moeten naar een parkeerplek, kan dit weekend gratis met de tram. Bezoekers van het winkelcentrum kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein van Castellum langs de A4 om vervolgens met de tram naar de Mall reizen.

De hoop is dat een P+R langs de snelweg eindelijk een oplossing gaat zijn voor de enorme verkeersdrukte richting het winkelcentrum. Sinds de opening van de Mall of the Netherlands begin maart, worden omwonenden tot wanhoop gedreven door de enorme verkeersdrukte rond het megawinkelcentrum.

Zaterdag en zondag wordt met de proef gekeken of deze P+R een oplossing kan zijn. 'We willen graag dat bezoekers van de Mall de auto laten staan en met het openbaar vervoer komen. Komen ze toch met de auto, dan bieden we de mogelijkheid om makkelijk te parkeren en met de tram naar de Mall te reizen', meldt de gemeente aan mediapartner Omroep West.

Kosteloos parkeren en met de tram
Tijdens de pilot kunnen bezoekers van de Mall hun auto gratis parkeren bij P+R Mall of the Netherlands op het parkeerterrein van Castellum, langs de A4 bij afslag Leidschendam. Op het parkeerterrein, waar 550 auto's kunnen staan, krijgt iedereen een tramkaartje om van de halte Oude Middenweg naar halte Weigelia te reizen met tram 19. Dat kaartje is ook geldig voor de terugreis. De P+R wordt met digitale borden langs de wegen aangegeven. 'Met de proef bereiden we ons verder voor op het najaar wanneer het druk kan worden en mensen vanwege slecht weer misschien vaker de auto pakken', aldus de gemeente.

Met de fiets
Niet alleen wordt onderzocht of een P+R de oplossing is, ook wil de gemeente proberen om zo veel mogelijk mensen te verleiden om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Zo wordt er gewerkt aan het verbeteren van fiets- en wandelroutes en het bouwen van een bewaakte fietsenstalling.

Foto: files richting The Mall. Dit hoopt de gemeente met deze proef te voorkomen