Vertegenwoordigers van het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg bezochten maandag 4 oktober wethouder Floor Kist.

Het bezoek vond plaats in het kader de Week van de Toegankelijkheid (van 4 t/m 8 oktober).

Het Platform overhandigde de wethouder een fotoboekje dat zichtbaar maakt hoe het is om te leven met een handicap en tegen welke obstakels slechtzienden en mensen met een rolstoel soms letterlijk aanlopen. De stoep wordt steeds ontoegankelijker, vooral door verkeerd geparkeerde busjes van pakjesbezorgers en bouwbedrijven en ook door grote aantallen leenscooters. Daarnaast constateert het Platform nog andere problemen zoals los- en scheefliggende tegels en verkeerd geplaatste verkeersborden.

Er volgde een gesprek waarin het Platform suggesties aandroeg voor verbeteringen. Deze werden door de wethouder en zijn medewerkers in ontvangst genomen. Komende maanden gaat het Platform de toegankelijkheid van de Mall of the Netherlands onderzoeken. De gemeente vraagt het platform ook regelmatig om advies: zo gaat men de digitale toegankelijkheid van de websites testen.

Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg
Mensen met een lichamelijke beperking willen zoveel mogelijk deelnemen aan de maatschappij. Dat geldt ook voor blinden en slechthorenden. En overal, liefst zonder belemmeringen, naar toe kunnen gaan. Zelfstandig wonen, werken, uitgaan, reizen met openbaar vervoer, veilig oversteken op straat, geld pinnen; het moet allemaal kunnen. Maar vaak is dat niet het geval. Daarom is toegankelijkheid een speerpunt voor het Platform.

Regelmatig is er overleg met de gemeente en geeft men advies aan de hand van plannen en tekeningen.Soms werkt men ook aan de hand van een item, zoals stemlokalen, wandelpaden en de plaats van bankjes.Het Openbaar Vervoer moet zoveel mogelijk toegankelijk zijn, maar ook de in- en uitstapplaatsen moeten voldoen aan de eisen.

Wilt u meedoen? Het Platform is altijd op zoek naar mensen met of zonder handicap die zich in willen zetten voor een toegankelijke inclusieve samenleving.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.