GroenLinks is blij dat de raad een besluit heeft genomen voor het realiseren van een toekomstbestendige bibliotheek.

Het besluit is mede tot stand kwam met dank aan alle inwoners die hebben meegepraat in het participatietraject van de gemeente.

Voor Leidschendam kwam daaruit dat een verhuizing naar Fluitpolderplein 12, waarin meer ruimte is voor huiselijkheid, maar ook innovatie. Bovendien is de bibliotheek daar beter bereikbaar, ook voor mensen die slecht ter been zijn bijvoorbeeld.

In Voorburg wordt ook gekozen voor vernieuwing, door te kijken of daar in de ontwikkeling van de Julianabaan het theater en de bibliotheek in een gebundeld gebouw te huisvesten. Een mooie ontwikkeling om zowel de Julianabaan als onze culturele sector een impuls te geven.

Raadslid Jeroen van Rossum is blij dat de wethouder nu aan de slag kan met het uitvoeren van de plannen: “Over plannen voor de bibliotheek van de toekomst wordt al een jaar of zeven gesproken, dus dat we nu aan het werk kunnen, is echt een mijlpaal. Dat zo’n complex onderwerp tot deze mooie plannen leidt, is mede te danken aan alle inwoners die in gesprek met de wethouder en de gemeenteraad hun visie hebben gegeven.”