De achtervolging op zondag 17 oktober is begonnen na een staandehouding door agenten van Politie Leiden in Leiderdorp.

Bij deze staandehouding bleek dat de bestuurder gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van 50 dagen, waarna hij weer in zijn auto stapte en zich onttrok aan zijn aanhouding. Agenten hebben de achtervolging ingezet, waarna al snel meerdere collega's van diverse basisteams, Verkeerspolitie Den Haag, de Landelijke Eenheid Zuid-West en zelfs het Arrestatieteam aansloten.

Tijdens de achtervolging heeft de vluchtende bestuurder meerdere aanrijdingen veroorzaakt. Op het Prins Clausplein, net voor de afrit Nootdorp, is de bestelwagen klemgereden door de politie.

Bij de klemrijding zijn meerdere dienstvoertuigen en het voertuig van de verdachte beschadigd geraakt.

De fly-over van de A4 vanuit Rotterdam en vanuit Amsterdam, in de richting van de A12 naar Zoetermeer was in zijn geheel afgesloten. Verkeer dat achter de klemrijding stond mocht via de vluchtstrook passeren.

De verdachte is aangehouden en behalve de openstaande gevangenisstraf wordt hij ook verdacht van poging doodslag, gevaar of hinder veroorzaken (Art. 5/5a) en het verlaten van een plaats van een ongeval (Art. 7). Een politiekraan neemt het voertuig van de verdachte mee. Berger Vreugdenhil neemt de twee politievoertuigen mee.