Op 8 december is het lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats in Voorburg. Ook dit jaar wordt lichtesavond door de coronamaatregelen anders gevierd dan andere jaren.

Jan-Willem Rouwendal, wethouder Openbare ruimte: “We kunnen tijdens lichtjesavond helaas niet met elkaar op de begraafplaats samenkomen om overleden dierbare(n) te gedenken. Wel kunnen we een kaarsje voor hen laten branden.”

Tijdens lichtjesavond gedenken we onze overleden dierbaren. Dat doen we dit jaar thuis; alleen of samen met anderen, in stille gedachten verzonken of juist door met elkaar herinneringen op te halen. Ook staan het licht en verbondenheid centraal.

Kaarsje laten branden
Dit jaar steken medewerkers van de Oosterbegraafplaats graag namens u tijdens lichtjesavond een kaarsje aan voor uw overleden dierbare(n). Zij plaatsen dit brandende kaarsje op een centrale plek op de begraafplaats. Jan-Willem: “Op die manier kunnen we ons verbonden voelen met elkaar en met iedereen die ons is ontvallen.”

Kaarsje aanvragen voor 6 december
Kan de gemeente namens u een kaarsje aansteken tijdens lichtjesavond? Vraag dit kaarsje dan uiterlijk zondag 5 december aan via het aanvraagformulier op de website van de gemeente. U kunt op het kaarsje een korte persoonlijke herdenkingstekst laten plaatsen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Filmpje lichtjesavond
Kort na lichtjesavond publiceert de gemeente een nieuwsbericht met daarin een link naar een kort filmpje. In dat filmpje zijn onder andere de aangevraagde en brandende kaarsjes te zien en vertellen enkele inwoners voor wie zij een kaarsje laten branden.