Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg met een lager inkomen kunnen zich met de Gemeentepolis verzekeren tegen hoge zorgkosten.

Wethouder Floor Kist: “De gemeente komt mensen met een lager inkomen graag tegemoet met de Gemeentepolis. Volgens ons biedt hij veel voordelen voor onze inwoners met hoge zorgkosten. Via gezondverzekerd.nl kunnen zij de pakketten bekijken en een afspraak maken voor het digitale spreekuur. Zo komen zij erachter of de Gemeentepolis ook voor hen goed uitpakt.”

Voor wie?
Inwoners met een netto gezinsinkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de Gemeentepolis afsluiten. De maandpremie van de Gemeentepolis kan hoger zijn dan die van de huidige zorgverzekering. Maar de collectieve verzekering vergoedt veel behandelingen, medicijnen en hulpmiddelen. Bij veel zorgkosten zijn verzekerden daarom vaak voordeliger uit met de Gemeentepolis. Daarnaast kunnen verzekerden ervoor kiezen om het eigen risico gespreid vooruit te betalen.

Aanvullende pakketten
De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering die bestaat uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Er zijn 2 pakketten met vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en lenzen en de eigen bijdrage voor de Wmo. De tandarts is optioneel mee te verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.

Overstappen
Overstappen kan tot 31 december 2021 via de website www.gezondverzekerd.nl/leidschendam-voorburg. Op de site staat ook meer informatie over de verschillende verzekeringspakketten.

Komt u er zelf of met hulp vanuit de omgeving niet uit met de aanvraag? Neem dan contact op met het Sociaal Servicepunt van de gemeente Leidschendam-Voorburg, via telefoonnummer 070 - 205 70 00 (maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur) of maak via gezondverzekerd.nl een afspraak voor een videogesprek met een overstapcoach van Menzis. Zorgverzekeraar Menzis is ook te bereiken via telefoonnummer: 088 - 222 40 80.