De energiecoöperatie Zon op Leidschendam-Voorburg (ZonopLV) en boerderij Akkerlust in Stompwijk gaan samen een zonnestroominstallatie realiseren.

Het project krijgt 162 panelen. Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen profiteren van de opbrengst. Lid worden van de coöperatie en intekenen op het project levert zonnestroom op en rendeert beter dan een spaarrekening. Intekenen op dit project is nog mogelijk tot 29 november. Op 29 november is de algemene ledenvergadering van ZonopLV, waarin de leden het definitieve besluit nemen of het project wel of niet gerealiseerd gaat worden. Dat zal een digitale vergadering zijn.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan subsidieaanvragen bij het rijk en bij de provincie. Die subsidies zijn toegekend. Al het andere formele werk is gebeurd: verzekeringen, overeenkomsten, offertes en de aansluiting van Stedin op het netwerk, alles is beschikbaar. En, het vooruitzicht is dat nog dit jaar alle panelen op de schuur gelegd kunnen worden. De stekker kan er straks in. Dat zal in december en januari weinig stroom opleveren, maar dan is de installatie klaar voor het voorjaar, als de zon – zo hopen we – volop gaat schijnen.

Er kunnen nog steeds mensen deelnemen in het project die wonen in de postcodegebieden 2261, 2262, 2263, 2264, 2265, 2266, 2271, 2272 en 2273. Dat gebeurt door het aanschaffen van certificaten. De certificaten kosten € 260,- per stuk en geven recht de inkomsten uit het project ter grootte van 250 kWh. Het rendement op deze investering is bescheiden, maar positief over een periode van 15 jaar. Daarnaast leveren we een belangrijke bijdrage aan het opwekken van groene stroom wat het milieu ten goede komt. Mensen kunnen deelnemen. Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u ontvangt per ommegaande het informatiedocument.