Voor de gemeenteraadsverkiezingen van Leidschendam-Voorburg is Frank Wilschut naar voren geschoven als lijsttrekker voor de ChristenUnie. Hij volgt daarmee Kees Verschoor op die deze rol de afgelopen vier jaar bekleedde.

Wilschut is vereerd met de benoeming als lijsttrekker: Ik ben erg gemotiveerd om ons hoopvolle ChristenUnie-verhaal voor Leidschendam, Stompwijk en Voorburg uit te dragen, want er is nog genoeg te doen. Ook in de lokale politiek kunnen we het verschil maken voor onze inwoners en daarom zet ik mij graag in voor de bloei van onze mooie gemeente.”

De ChristenUnie kiest met Wilschut voor een jonge, ervaren lijsttrekker. Voorzitter Kumar: “in Frank zien wij een ervaren politicus die als commissielid het klappen van de zweep in de gemeente Leidschendam-Voorburg goed kent. Frank is toegerust met fijne leiderschapskwaliteiten en heeft oog voor de belangen van de gemeente. Wij verwachten dat hij deze verbindende talenten ook de komende campagne en raadsperiode tot dienst zal zijn van de inwoners en ondernemers.”

De partij verwacht met Frank de positieve lijn van de partij door te zetten. Met één raadszetel heeft de partij op belangrijke momenten en plekken voor bescheiden bloei mogen zorgen. Wilschut draagt die ambitie mee richting de verkiezingen en ziet nog genoeg opgaven: “ik vind het belangrijk dat er in Leidschendam-Voorburg ruimte is om te wonen voor oud en jong, dat we vaart maken met duurzaamheid en er ruimte is voor de menselijke maat. Zo ontstaat er ruimte voor een toekomstgerichte duurzame samenleving waarin we recht doen aan onze inwoners.”