Bij pakjesavond horen cadeautjes.

Daarom kregen 840 kinderen in Leidschendam-Voorburg, voor wie Sinterklaas vieren niet vanzelfsprekend is, cadeautjes via Sintvoorieder1 en stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. De bibliotheek stelde haar locaties in Voorburg en Leidschendam beschikbaar om de cadeautjes uit te delen.

Samenwerking
Zowel Sintvoorieder1 als Leergeld Leidschendam-Voorburg draaien volledig op vrijwilligers. Dit jaar registreerde Leergeld alle gezinnen die zich aanmeldden voor de actie. Sintvoorieder1 zorgde ervoor dat alle cadeautjes voor de kinderen er kwamen, netjes waren gesorteerd en ingepakt.

Wethouder Floor Kist van de gemeente is blij met de actie: “Ieder kind moet het Sinterklaasfeest kunnen vieren. Dank aan alle vrijwilligers van Leergeld Leidschendam-Voorburg, SintvoorIeder1 en de bibliotheek. Dankzij hun inspanningen worden alle kinderen ook dit jaar weer blij verrast op pakjesavond.”

Steun
Sintvoorieder1 kan financiële bijdragen, snoepgoed en cadeaus goed gebruiken. Wilt u de stichting steunen? Kijk op www.sintvoorieder1.nl/help-mee
Leergeld steunt kinderen in gezinnen met een laag inkomen, die anders buiten de boot dreigen te vallen. Onder het motto nu meedoen straks meetellen zorgt de stichting voor bijvoorbeeld fietsen. En dat kinderen kunnen meedoen met sport, zwemles, cultuur en scouting. Meer informatie en steunmogelijkheden zijn te vinden op www.leergeld.nl/leidschendamvoorburg.

Regelingen voor gezinnen met een laag inkomen
De gemeente heeft verschillende regelingen om gezinnen met een laag inkomen te ondersteunen, zodat hun kinderen mee kunnen doen in de samenleving. Denk aan extra geld voor schoolspullen of korting op activiteiten. Meer informatie over de regelingen en het aanvragen staat op www.lv.nl/minima.