Het CDA Leidschendam-Voorburg heeft de definitieve kandidatenlijst voor de verkiezingen van maart 2022 vastgesteld.

Eerder was huidig fractievoorzitter Ron van Duffelen reeds gekozen als lijsttrekker en het verkiezingsprogramma vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering.

Kandidaten
Naast lijsttrekker Ron van Duffelen zijn op plaats twee tot en met tien Liesbeth van der Heide, Lieke Mulder, Diederik Visser, Jorrit Koster, Dolf Bruins, Quinten Stout, Ivora Noort, Sophie de Graaff en Olga Timmerhuis gekozen. De lijst met CDA-kandidaten telt 26 namen.

'Verbindend aan de Vliet'
In het CDA-verkiezingsprogramma 'verbindend aan de Vliet' verenigt in zich de vier kernwaarden van de Christendemocratie: Solidariteit, Rentmeesterschap, gerechtigheid en gespreide verantwoordelijkheid.

CDA-lijsttrekker Ron van Duffelen: “Ons programma voor Leidschendam, Voorburg en Stompwijk gaat niet alleen om minder overlast, betere bereikbaarheid of meer woningen. Het gaat ook over een duurzame gemeente, een betere opbouw van de woningmarkt, een sociaal sterke gemeente en gezonde financiën in de gemeente voor over tien en twintig en zelfs dertig jaar. Zodat nu niet alleen jong en oud maar later ook onze (klein)kinderen met plezier in onze gemeente kunnen wonen. Ons programma gaat niet alleen over waar we samenleven in onze prachtige gemeente, maar ook over hoe we sociaal en fatsoenlijk samenleven.”

Het CDA wil daarom met de inbreng van ons verkiezingsprogramma werken aan de toekomst van Leidschendam-Voorburg en kijken hoe we al de wensen van de inwoners ook in de toekomst waar kunnen maken: onze wens voor een groene, levendige woon- en werkgemeente, de lokale energiestrategie en de overgang naar gasvrij wonen, een sterke economie en ruimte voor het MKB, een goede bereikbaarheid en het werken aan onze veiligheid: zodat we verbindend kunnen zijn aan de Vliet, niet alleen voor nu maar ook voor later.
“Deze tijd vraag om verbinding. Met ons programma en een mooie, evenwichtige lijst met jonge kandidaten draagt het CDA daar graag aan bij”, aldus Van Duffelen.