SenW organiseert twee wandelingen langs bezienswaardigheden en kunst, beide door Leidschendam en Voorburg.
De eerste wandeling is op vrijdag 7 januari en gaat door Leidschendam centrum. De tweede wandeling, op donderdag 13 januari, leidt deelnemers door het centrum van Voorburg.
Bij de wandelingen staat, zoals bij elke CreActief activiteit, de combinatie van sport en cultuur centraal.
Deelnemers gaan via verschillende routes aan de slag met cultuur in combinatie met beweging tijdens het wandelen.

Lengte 2 en 7,5 kilometer
De routes hebben verschillende lengtes tussen de 2 en 7,5 kilometer en leiden wandelaars langs leuke bezienswaardigheden en kunstobjecten in Leidschendam en Voorburg. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor de kortere of langere routes. De organisatie richt zich in eerste instantie op de doelgroep 55+, maar andere inwoners zijn uiteraard ook welkom om deel te nemen. “We bieden inwoners graag een leuke activiteit aan in deze tijd, waarin het al lastig genoeg is om sociaal en in beweging te blijven.” aldus Joyce van der sloot, combinatiefunctionaris SenW.

Blijf gezond 
In deze tijd met veel coronamaatregelen is het belangrijk om lichamelijk en mentaal gezond te blijven. Wandelen wordt door de overheid daarom aangeraden. Daarbij ontdekken deelnemers tijdens de wandeling de omgeving en steken ze misschien ook nog iets op. De wandelingen worden corona-proof georganiseerd door te starten in verschillende tijdssloten. Men kan de wandeling alleen of in tweetallen lopen. Lekker gezond de buitenlucht in en bewegen! “Prachtig, prachtig, prachtig! Mooie route! En goede begeleiding langs de route.” vertelt een deelnemer aan eerdere wandeling ‘Nostalgie langs de Vliet'.

Startlocatie
Informatie over de exacte startlocatie wordt gegeven via www.senw-lv.nl/senc. Via deze link kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden bij het evenement Nostalgie langs de Vliet. Let op: na de inschrijving ontvangt ieder een exacte tijd van aanvang. Vanwege corona wordt met tijdsloten gewerkt. Meenemen: Stevige wandelschoenen, warme/makkelijk zittende kleding, waterfles, iets te eten en een pen.