Per 1 januari is de Zonnebloem-afdeling Voorburg-West / Oud-Rijswijk gesplitst.

De Voorburgse groepen zijn samengevoegd en zo is de afdeling Voorburg-Mid / Voorburg-West ontstaan.
Voor de organisatie levert de fusie, door het bundelen van krachten, een win-win situatie op. In deze tijd wordt het nog belangrijker dat er aandacht blijft voor medeburgers. Naast het één op één bezoek organiseert de Zonnebloem ook tal van andere activiteiten, zoals kleine en grotere uitstapjes, of een gezellige middag. Hopelijk mag het dit jaar weer.
Twee voorbeelden van vrijwliigerswerk zijn:

Huisbezoek
Met een lichamelijke beperking ben je misschien vaker alleen dan je zou willen. Simpelweg samen een kop koffie of thee drinken of samen even de deur uitgaan kan al zo gezellig zijn. Zou jij het leuk vinden als een vrijwilliger van de Zonnebloem bij jou langs komt? Of ken je iemand die er veel aan zou kunnen hebben? Neem dan contact op met de Zonnebloemafdeling bij jou in de buurt. In bijna elke wijk of plaats is de Zonnebloem actief. Zij zoeken dan samen met jou naar een geschikte vrijwilliger.

Samen eropuit
Lekker op pad gaan is niet altijd vanzelfsprekend als je een lichamelijke beperking hebt. De drempel is soms gewoonweg te hoog. Wij nemen je graag mee. Onze activiteiten, het vervoer en de begeleiding is aangepast op jouw situatie. Of het nu gaat om een boswandeling, een drankje in de stad, een bezoek aan een museum of lekker rondneuzen in het tuincentrum. Met z’n tweetjes of samen met andere deelnemers en vrijwilligers.

Als men deelnemer of vrijwilliger wil worden, neem dan contact op met: José Houdijk telefoon 070-3861131, of stuur een mail aan José Houdijk

Foto: De Zonnebloem (archieffoto)