Op de N14 tussen Leidschendam en Voorburg is woensdagochtend 19 januari rond 07.30 uur een ongeluk gebeurd met een ambulance. 

De ambulance kwam in aanrijding met een personenauto en belandde op z'n kant. Twee ambulancebroeders zijn uit het voertuig bevrijd en gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde bij de Sijtwendetunnel aan het Hraniceplein, op de rijbaan richting Den Haag. 'De ambulance was met licht- en geluidsignalen op weg naar een melding. Een ander voertuig heeft de ambulance vermoedelijk niet zien aankomen, waardoor een frontale aanrijding is ontstaan', vertelt een woordvoerder van de brandweer tegen mediapartner Omroep West. 'Als wij een kruispunt oversteken met optische en geluidssignalen aan, moet dat stapvoets gebeuren. Wij gaan onderzoek doen naar hoe hard er gereden is, want dit is een behoorlijke klap geweest. De ambulance is 360 graden gedraaid en tegen een verkeersmast belandt', vervolgt de zegsman.

Door het ongeluk was de weg tijdelijk in beide richtingen afgesloten. De gehele ochtend was het daarom drukker dan normaal rondom Leidschendam en Voorburg. In de hele regio ontstonden grote verkeersproblemen omdat ook op snelweg A12 van Utrecht naar Den Haag is ter hoogte van Den Haag-Malieveld een ongeluk is gebeurd.

Foto: Regio15/Rene Hindriks