De ChristenUnie heeft besloten om de samenwerking met de SGP in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 in Leidschendam-Voorburg (LV) te beëindigen.

In 2014 deden beide partijen met een gezamenlijke lijst voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat leidde tot het behalen van een raadszetel. In 2018 leidde de samenwerking zelfs tot deelname aan het college. De samenwerking tussen beide partijen was in de afgelopen twee raadsperiodes succesvol.

Dat in de huidige raadsperiode wethouder Rouwendal (SGP) namens de combinatie zelfs deel uitmaakte van het college van burgemeester en wethouders stemt tot dankbaarheid. Het is dan ook te begrijpen dat de SGP het betreurt dat uitgerekend aan het einde van deze raadsperiode er tevens een einde komt aan de constructieve samenwerking tussen de ChristenUnie en de SGP.

Na de breuk met de CU heeft de SGP zich bezonnen op de vraag met een eigen lijst deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. In dat kader zijn er ook een aantal voorbereidende gesprekken gevoerd over de invulling van de kandidatenlijst e.d. Alles afwegende is besloten dat de SGP nog niet zover is om zelfstandig mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De SGP zal derhalve op 16 maart niet deelnemen aan de verkiezingen. Wel roept zij mensen op die geen lid zijn van de SGP, maar wel hun stem aan de SGP hadden willen geven, zich te melden bij het bestuur van de kiesvereniging door gebruik te maken van het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..