Op zaterdag 30 april wordt het toeristisch (vaar)seizoen geopend en is het Erfgoeddag 2022. In het thema ‘Oranje aan de Vliet’ zijn er diverse activiteiten in Leidschendam en Voorburg.
Om 11.45 uur opent Prinses Marianne de Erfgoeddag bij de dorpspomp in de Herenstraat, onder begeleiding van Muziekvereniging Forum Hadriani. Om 12.45 uur opent wethouder Van Eekelen het toeristisch (vaar)seizoen in de Sluis Leidschendam.

Tijdens de Erfgoeddag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud in het thema ‘Oranje aan de Vliet’. Onze molens, musea, de lokale kerken: alle Erfgoedpartners openen hun deuren en hebben een programma.

Rondrit langs ons erfgoed
Op de Erfgoeddag kunt u met een authentieke bus (gratis) langs molens, musea, monumenten en parken om kennis te maken met ons prachtige erfgoed. Ook kunt u meevaren met De Ooievaart! Start- en eindpunt van de busrondritten is het Stationsplein in Voorburg. De halfuursdienst van de bussen begint 30 april om 12.00 uur en de laatste rit is om 15.30 uur. De Ooievaart heeft een gratis pendeldienst (12.00 - 16.00 uur) tussen Leidschendam en Voorburg. Opstapplaatsen: Hofwijck en het sluisgebied Leidschendam.

Opening toeristisch (vaar)seizoen
De Opening van het toeristisch (vaar)seizoen zet Leidschendam-Voorburg in een oranje gloed. U kunt meevaren met een eigen schip of na aanmelding (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) meevaren met een deelnemend schip. Het verzamelen is om 11.00 uur bij botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan in Voorschoten. De varende stoet zal rond 12.30 uur bij Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam aankomen. Daarna vindt in de Sluis Leidschendam de feestelijke opening plaats van het heerlijke seizoen dat weer begint: voor de watersport, voor de terrassen en voor zomerse activiteiten in en rondom onze gemeente. Kortom het toeristisch (vaar)seizoen wordt geopend door wethouder Van Eekelen!

Het complete programma
In Het Krantje van 27 april vindt u twee pagina’s met het complete programma of kijk op www.swaensteyn.nl. Ook zijn er informatiefolders te verkrijgen bij de Erfgoedpartners, in de winkels in Leidschendam-Voorburg en bij de VVV in Voorburg (Herenstraat 101) en de VVV’s in Den Haag. Naast de Erfgoedpartners doen o.a. het Haags Busmuseum, Scouting Hubertus-Brandaan, Muziekvereniging Forum Hadriani en Stichting De Ooievaart mee aan de Erfgoeddag en Opening van het toeristisch (vaar)seizoen.