Dagorkest Vlietstreek (onderdeel van Muziekvereniging St. Caecilia Voorburg) viert in mei haar 10-jarig bestaan.

Het orkest is opgericht naar aanleiding van een gesprekje met een paar muzikanten die overdag repeteerden in het Marcanto Muziekcentrum. Aan deze muzikanten werd de vraag gesteld waarom zij overdag repeteerden in plaats van ’s avonds. Het antwoord was: “Wij hebben geen dagelijkse werkzaamheden meer te verrichten en willen toch nog steeds wat leuke muziek maken. Daarom repeteren wij overdag een paar uurtjes en gaan dan huiswaarts.

Dit zette initiatiefnemer Gerard Arends aan het denken, waarop hij samen met zijn broer het dagorkest startte. Op 12 mei 2012 werd de eerste repetitie gehouden in het eigen clubgebouw Marcanto Muziekcentrum met 8 muzikanten. In de afgelopen 10 jaar is het orkest uitgegroeid tot 45 spelende leden.

Repertoire
Voor het repertoire werd gekozen voor lichte en goed herkenbare muziekstukken waarbij het publiek zich zal kunnen vermaken. Dus geen zware muziek, maar het lichte genre zoals Operettemuziek en onsterfelijke krakers. Ook een aantal marsen en/of bekende stukken werden snel eigen gemaakt en op diverse evenementen ten gehore gebracht. Een voorbeeld hiervan is “W’ll Meet Again” bekend geworden door Vera Lynn gedurende de 2e wereldoorlog. Wij gebruiken dit nu om onze concerten af te sluiten.

Dirigent
Het orkest staat onder leiding van Ben Arends een gedreven maar gezellige dirigent die zelf een enthousiast Basspeler is . Als lijfspreuk heeft hij “muziek is emotie”. Hij haalt het beste uit het orkest naar boven .

10 jarig jubileum
Een extra aanleiding om dit jubileum te vieren, is dat het Dagorkest inmiddels is uitgegroeid naar een volwaardig Harmonieorkest wat volledig operationeel is. Het orkest verzorgt jaarlijks verschillende concerten waarbij een aantal leuke, vaak hilarische acts worden gebracht. Op zaterdag 14 mei wordt dit jubileum met orkestleden en hun partners gevierd.

Geïnteresseerd?
Het Dagorkest Vlietstreek kan op enkele plaatsen nog muzikanten plaatsen. Men is nog op zoek naar een vibrafonist, hoornisten en trompettisten.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in het Muziekcentrum Marcanto aan de Groene Zoom 12, Den Haag. Het koort repeteert elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur met daarin een korte pauze. U kunt dan kennismaken met de dirigent en de orkestleden.

Voor nadere informatie kunt U contact opnemen met Gerard Arends tel 0610942085 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website https://www.stcaecilia.nl.