Donderdagavond 21 april vond het jongerendebat plaats binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het was een geweldige avond waar teams bestaande uit leerlingen van de verschillende scholen van Scholengroep Spinoza het tegen elkaar opnamen. Vertegenwoordigd waren: het Veurs Lyceum, Dalton Voorburg, het Sint Maartens College, Gymnasium Novum en het ‘s Gravendreef College.

Het Veurs Lyceum ontving dit jaar alle leerlingen, hun begeleiders en hun gasten.
De avond werd geopend door rector Philip de Vries en de burgemeester van Leidschendam-Voorburg, Jules Bijl, die tevens debatleider was.

Er werd gedebatteerd over diverse prikkelende stellingen, waaronder: “iedereen die een huis koopt, moet er verplicht wonen’ of ‘in de gehele gemeente moet betaald parkeren ingevoerd worden’. De leerlingenteams kregen pas een paar minuten van te voren te horen of ze voor of tegen een stelling moesten zijn en de leerlingen kregen van de burgemeester om de beurt het woord.

“Wat een creativiteit, lef en denkkracht hebben de leerlingen binnen onze gemeente, echt gaaf om te zien. Ik ben er heel blij om dat we dit jongerendebat eindelijk op het Veurs konden organiseren. De leerlingen van alle scholen hebben zich al zo lang hierop voorbereid, maar het moest helaas eerder geannuleerd worden vanwege corona. Deze avond was het dan eindelijk zo ver: alle leerlingen konden zich van hun beste kant laten zien. Vooral voor de leerlingen een leerzame en geweldige ervaring die ze niet snel zullen vergeten. We zijn trots op ze”, vertelt de rector van het Veurs.

Op de foto: collega's en leerlingen van het Veurs Lyceum en burgemeester van Leidschendam-Voorburg Jules Bijl.