Twee jaar geleden stond Nederland en ook het kamerkoor Ad Novum in de startblokken om 75 jaar vrijheid te vieren.

Toen werd plotseling de hele wereld overvallen door corona. Het virus maakte vele slachtoffers en beroofde ons allen van onze dagelijkse bewegingsvrijheid. Ook het geplande concert kon niet doorgaan. Nu is die strijd met corona geluwd en mogen we weer zingen. Maar in plaats van tevreden terugkijken en achterover leunen voelen wij de oorlog plotseling weer akelig dichtbij: woede, angst, dreiging, honger, wreedheid, vlucht, vernietiging en dood is dagelijks nieuws. Zestig procent van de jeugd is bang dat de oorlog ook hier zal komen.

Kamerkoor Ad Novum brengt onder leiding van dirigent Peter van der Leeuw en met medewerking van Mette Seidel (cello) en Antal Sporck (piano) een aantal liederen over vechten, vrede en vrijheid, met muziek van o.a. Dvorak, Flothuis, Elgar, Nystedt en Mendelssohn.

Na afloop wordt u als vanouds een drankje aangeboden.
Kaarten á €15 (kinderen t/m 16 jaar €7,50) voor dit concert op zaterdag 14 mei om 15.30 in de Oude Kerk, Herenstraat 77, 2271CC in Voorburg kunt u reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over het koor: https://kamerkooradnovum.nl