De 10e editie van de Huygens Bridge Toer is gewonnen door Rita en Bob van der Ham.

Het toernooi, zaterdag 23 april georganiseerd door Rotary Voorburg, leverde € 1.800 op voor de Jonge Helden van stichting Woej.

Opbrengst voor de Jonge Helden
Jonge Helden zijn jongeren van 12 tot 25 jaar die zorgen voor een naaste. Dit kan hun vader, moeder, broertje of zusje zijn, die zorg nodig heeft vanwege een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen. Door hun taken als mantelzorger kunnen Jonge Helden moeilijk het onbezorgde leven leiden dat zij verdienen als kind. Rotary Voorburg wil meer bekendheid genereren voor deze Jonge Helden, en hen de gelegenheid geven samen of met hun vrienden er ook eens uit te breken.

46 paren speelden op verschillende locaties
Aan de Huygens Bridge Toer deden in totaal 46 paren mee. Door corona kon het evenement in 2020 en 2021 niet doorgaan. Nu speelden de paren graag weer mee, voor het goede doel. De organisatie was in handen van Rotary Voorburg in samenwerking met Bridgeclubs Leidschenhage en Kom Kom Maer. Het altijd gezellige toernooi vond plaats op verschillende locaties in het Voorburgse Huygenskwartier, namelijk in de Voorhof, het Rode Kruisgebouw en de restaurants Proeflokaal ’t Sijgje en Il Pomodoro.
Winnaars van het bridgetoernooi werden Rita en Bob van der Ham met een indrukwekkende score van 66,36%. Zij ontvingen naast een dinerbon de wisseltrofee: een beeldje dat de gesmeerde samenwerking van het bridgepaar symboliseert.

Volgend jaar zal de 11de Huygens Bridge Toer gehouden worden op 1 april 2023.

Rotary Voorburg 75 jaar jong
Rotary Voorburg is een serviceorganisatie, dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens en projecten in de samenleving. Rotary is ook een netwerk waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten diens te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. Rotary Voorburg bestaat 75 jaar, telt 40 leden en maakt deel uit van de internationale Rotaryorganisatie met 34.000 clubs in bijna 200 landen en 1,2 miljoen leden. Nederland telt ruim 19.000 leden in ongeveer 500 clubs.
Zie ook www.rotary.nl/voorburg.