Tijdens de 'Week van Ons Water', van 1 t/m 15 mei, zijn door het hele land activiteiten die te maken hebben met water, ook in Leidschendam-Voorburg.  Na een paar beperkte corona-edities kunnen alle evenementen dit voorjaar gelukkig weer doorgaan zoals we gewend zijn! Dat betekent dat ook de fysieke activiteiten weer volop georganiseerd én bezocht kunnen worden: excursies, rondleidingen en evenementen voor grotere groepen zijn weer toegestaan.

‘Volg de waterketen L-V’-route
In Leidschendam-Voorburg gebeurt er van alles met water, zowel boven als onder de grond. Ontdek het op de fiets (of te voet) via de ‘Volg de waterketen L-V’-route. De route is circa 23 km lang en brengt u langs een aantal watervriendelijke plekken en waterpunten in de gemeente. Zo komt u in Leidschendam onder andere langs het Waterspoorpark waar ruim 11.500 m2 waterberging is gegraven, de Bernhardvijver waar vroeger zwemlessen werden gegeven en een wadi in de Oude Bleijk die overtollig regenwater opvangt. In Voorburg fietst u onder andere langs de Dalton-school met een 1.500 m2 groot waterbergend groen dak, een bergbezinkbassin in het Nootenboompark en diverse waterpartijen in Park ’t Loo.

Download (thuis) gratis de app BeleefRoutes in de App Store of via Google Play. Zoek dan op de plattegrond in de app de route ‘Volg de waterketen L-V’ op (nabij de Venestraat in Leidschendam), klik op het oranje bolletje met de fiets en download de routekaart. Vervolgens kunt u de route starten op het moment dat u op de fiets zit. Er zijn verschillende startpunten, op de routekaart in de app ziet u ze. Tijdens de route leest u in de app informatie over alle bijzondere locaties waar u langs fietst.

Meer weten over de Week van Ons Water en de activiteiten die dan plaatsvinden? Kijk op de website www.onswater.nl.

Foto: Pixabay