Woensdag 11 mei zal om 16:00 uur burgemeester J. Bijl van Leidschendam-Voorburg een kunstwerk in de Mall of the Netherlands onthullen.

Het kunstwerk is een initiatief van de Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg.
Met de bouw van de Mall verdween het aandachtscentrum ‘de Schakel', het gebouwtje op het grote plein dat leidde naar een ondergrondse ruimte. De Schakel was decennia lang een ontmoetingspunt geweest in Leidsenhage; het was een plek van exposities, een juridisch spreekuur en een verkooppunt van de Wereldwinkel.
De Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg heeft met de Mall afgesproken dat ter herinnering aan De Schakel een kunstwerk in de Mall wordt geplaatst.
Het kunstwerk is gemaakt door twee Voorburgse kunstenaars: wijlen Frans Kokshoorn en Ming Hou Chen.

De Vlam
Het kunstwerk ‘de Vlam’ nodigt uit tot ontmoeting in de drukke wereld van shoppen en vertier. Dáár kun je een luisterend oor vinden, en een helpende hand. Op het beeld staat een QR-code waardoor men informatie over het beeld en de kunstenaars kan zien, maar ook kan met de mobiele telefoon snel en veilig contact worden gelegd (7 dagen per week en 24 uur per dag) voor hulp of een luisterend oor.
‘Liefde is een vlammend vuur’ staat op het kunstwerk.

Onthulling
Vóór de onthulling zijn er korte toespraken van de voorzitter van de Raad van Kerken, Bep van Sloten en burgemeester Jules Bijl.
Het kunstwerk komt te staan in de 'Hema-passage' van de Mall of the Netherlands, middelste ingang vaan de Burgemeester Banninglaan.

Foto Midvliet Eric Renson