Mirjam Stichter is samen met haar dochter oprichter van het Verzorgingsmiddelenhuisje bij de Von Geusaustraat 8.

Zij meldt dat er door het grote succes van haar initiatief, inmiddels een groter huisje is bijgeplaatst, omdat steeds meer minima gebruik maken van het eerste huisje. Ook het aantal donaties loopt op. 

Mirjam vertelt. “Wij hebben negen weken geleden het verzorgingsmiddelenhuisje opgericht voor de minima. De verzorging van het lichaam is voor velen een grote uitgave. Dit, terwijl anderen soms producten kopen die ze niet gebruiken en in de kast blijft staan. Na verloop van tijd belanden deze producten dan in de afvalbak, terwijl iemand anders er zeer mee geholpen zou zijn.
We zien dat er dagelijks gebruik gemaakt wordt van het verzorgingsmiddelenhuisje.
Ook helpen we al 30 gezinnen vanuit huis.
Onlangs is er een Facebook pagina opgezet waar men lid van kan worden:
https://www.facebook.com/groups/393512182548688/?ref=share

Groei
De groei van onze opzet is duidelijk merkbaar. Er is zoveel vraag naar bruikbare spullen. We merken dat hiermee inmiddels minima door heel de gemeente Leidschendam-Voorburg worden geholpen. Ook konden wij zeker 150 Vluchtelingen die onlangs in de buurt zijn opgevangen helpen aan kleding, schoenen, telefoonkaarten etc.
We hebben ons assortiment dus uitgebreid naar schoenen en houdbare levensmiddelen. Hiervoor is het grotere huisje naast het verzorgingsmiddelenhuisje gezet.

Verder uitgebreid
Met Pasen hebben we voor 15 minima gezinnen een compleet Paasontbijt geregeld en voor het Suikerfeest hebben we 25 gezinnen verblijd met een groots verzorgingsmiddelen pakket.
We zijn van plan minima te helpen voor wie de voedselbank nog niet rond is. Het zou mooi zijn als we voor 20 minima gezinnen een dagje weg kunnen regelen zodat de kinderen ook na de zomervakantie op school kunnen vertellen waar ze zijn geweest.

Veel verhalen
Aangezien ik, sinds we het kastje met schoenen hebben geplaatst, veel persoonlijke verhalen hoor van kinderen dat ze gepest worden vanwege de kleding en schoenen die ze aan hebben, weet ik dat het nieuwe kastje nodig is.
Op mijn LinkedIn profiel schrijf ik ook de verhalen van kinderen en mensen die ik help, uiteraard zonder naam.
Over die negen weken dat wij dit vrijwilligerswerk doen, kunnen wij al een heel boek schrijven over de Stille armoede in Nederland. Ik heb zelfs Hare Majesteit de Koningin aangeschreven over ons initiatief en een mooie terugkoppeling ontvangen. Haar brief terug was voor ons al goud waard.

Sponsors gevraagd
Wij hebben echt de hulp nodig van mensen die ons helpen met het geven van spullen. Bewoners van Leidschendam-Voorburg, maar ook van sponsors. We hebben al een aantal sponsors waar wij en de minima zeer dankbaar voor zijn, maar uitbreiding is erg gewenst en ook zeer nodig.
Ik hoop dat we door middel van media aandacht de minima die zich geen dagje weg kunnen permitteren hierbij kunnen helpen. We denken er ook aan om ouderen of alleenstaanden een avondje uit, een etentje of een lunch te gunnen”.

Foto: Midvliet Eric Renson  De initiatiefnemers van het verzorgingsmiddelenhuisje bij de uitbreiding