Bij een woningbrand maandagochtend aan het Kooiland is een bewoonster zwaargewond geraakt.

De melding van de woningbrand kwam rond kwart over acht binnen bij de meldkamer van de brandweer.  Brandweereenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen werden met spoed gealarmeerd. 
Omdat bij de brand (minstens) één persoon rook heeft ingeademd en brandwonden opliep, werd behalve de brandweer ook de ambulancedienst gealarmeerd.

Twee ambulances, een Officier van Dienst Geneeskundig en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam kwamen ter plaatse.

Brandweerlieden hebben het zwaargewonde slachtoffer gekoeld, waarna ambulance- en MMT-personeel zich over het slachtoffer hebben ontfermd. Zij is daarna met spoed en onder motorbegeleiding vervoerd.
Een buurtbewoner, die in de woning is geweest om de bewoonster te redden en/of een bluspoging te doen, heeft rook geïnhaleerd en is onderzocht. Hij hoefde echter niet te worden vervoerd.
Bij de brand kwam veel rook vrij. 

De brand is vermoedelijk ontstaan in de woonkamer van het huis. Omdat niet helemaal duidelijk is wat zich daar precies heeft afgespeeld, doet de politie nader onderzoek.

Bron: Regio15
Foto: Roy Wolters

Een informatiefolder van de Brandweer over brandveilig wonen staat  hier .