Van maandag 16 mei tot en met vrijdag 20 mei organiseert SenW activiteiten speciaal voor ouderen. Om de fysieke en sociale voordelen van bewegen voor ouderen extra onder de aandacht te brengen, organiseert SenW samen met partners en verenigingen activiteiten die deel uitmaken van de Nationale Beweegweek voor Ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. In de week van 16 tot 20 mei zijn er op verschillende locaties beweegactiviteiten waar ouderen – gratis – aan mee kunnen doen. Zo is er ouderengym, bewegen voor ouderen, Fifty Vitt tafeltennis, OldStars badminton en jeu de boule.

Bewegen is heel belangrijk voor lichaam en geest, ook als je wat ouder wordt is het erg belangrijk om vitaal te blijven. Dagelijks zijn er leuke en toegankelijke activiteiten voor ouderen. Op maandag 16 mei is er ouderengym van 10.30-11.30 uur bij Dienstcentrum Duivenvoorde. Op dinsdag 17 mei is er OldStars badminton van 11.00-12.00 uur van Badmintonclub Orbiton bij Sporthal Kastelenring en van 14.00-16.00 uur is er Jeu de Boule voor ouderen die minder goed ter been zijn bij Grand Cru ’82 op het Fluitpolderplein 1B in Leidschendam. Op woensdag 18 mei is er bewegen voor ouderen om 12.00-12.45 uur met aansluitend gratis koffie bij Mariënpark. Op donderdagmiddag 19 mei kunnen ouderen ook weer Jeu de Boulen van 14.00-16.00 uur bij Grand Cru ’82. En op vrijdag 20 mei is er Fifty Vitt tafeltennis van 12.00-14.00 uur bij tafeltennisvereniging VVV en nog een keer ouderengym van 13:30 – 14:30 uur bij wijkvereniging Essesteijn. Voor een overzicht van wat er te doen is kijk op www.senw-lv.nl/agenda.

Als het niet lukt om tijdens Nationale Beweegweek voor Ouderen mee te doen, dan zijn de oudere inwoners van harte welkom om een andere keer langs te komen. Er zijn veel leuke initiatieven in de gemeente, je kunt deze activiteiten met contactgegevens vinden op www.sportencultuurkaart.net.

SenW organiseert de activiteiten samen met Badmintonclub Orbiton, Jeu de boules vereniging Grand Cru ’82, Tafeltennisvereniging VVV, LV Gymnastics, Stichting Duivenvoorde, Mariënpark, Flatcoach Vidomes, Wijkvereniging Essesteijn. Vorig jaar werd er ook enthousiast meegedaan aan het initiatief met de Nationale Balkon Beweegdag met ouderengym op de locaties Mariënpark, stichting Duivenvoorde en Florence de Mantel. Het was een succes met ruim 100 deelnemers.