Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel erg leerzaam voor je kindje!

Tijdens de Baby Boekstartochtend in de bibliotheek ontdek je samen met je kleintje op een speelse manier hoe je kan genieten van boeken. Ook leer je meer over babygebaren en -taal, liedjes, spelletjes en (digitale) media die goed zijn voor de ontwikkeling van je dreumes. Altijd een uniek thema én met begeleiding van een Boekstartcoach.

Taalontwikkeling stimuleren
Met je baby op schoot een boekje ontdekken is ontzettend leuk. Zodra je jouw baby (0 en 1,5 jaar) laat kennismaken met taal en lezen op een ongedwongen en toegankelijke manier, stimuleert dat direct de taal- en spraakontwikkeling van je kindje. Uit onderzoek blijkt dan ook dat kinderen die worden voorgelezen, later beter zijn in taal. Ook verhoogt het de concentratie bij je kleintje. Belangrijke zaken waar je kind een leven lang plezier van heeft.

De Baby Boekstartochtend staat altijd in het teken van een thema, bijvoorbeeld: muziek, opa- en omadag, Vaderdag en reizen. De kidstribune ligt dan bezaaid met speelgoed en de boekjes die worden voorgelezen gaan uiteraard over deze onderwerpen. Naast de Boekstartcoach is er vaak een thema-expert aanwezig. Bij het thema ‘muziek’ komt er bijvoorbeeld iemand muziekles geven om taal te leren. Nog een plus; andere ouders! Hoe fijn kan het zijn om tips en ervaringen met elkaar te delen?

Laagdrempelig uitje
Natuurlijk kan je kindje gaan huilen, rondkruipen, in slaap vallen of moet je je baby verschonen. Dit is allemaal geen probleem en mag! Zolang jouw kleintje kennismaakt met lezen, zijn wij blij. De bibliotheek heeft een plek waar je een schone luier kan omdoen, je baby kan voeden en er is voldoende ruimte voor kinderwagens.

In de verschillende locaties van Bibliotheek aan de Vliet worden de Baby Boekstartochtenden gehouden in de Kidstribune. Loop de bibliotheek binnen en doe gratis mee! Wil je weten wanneer je langs kan komen met je dreumes? Neem dan een kijkje op de website en in de agenda van de bibliotheek.

Waar moet je zijn?
De bibliotheken in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk • vanaf 10.30 uur tot 11.30 uur • diverse data, op woensdag of vrijdag • voor ouders met baby’s tussen de 0 jaar en 1,5 jaar • gratis

Meer informatie vind je op https://www.bibliotheekaandevliet.nl/leven-lang-leren/boekstart en https://www.boekstart.nl/.
Kom jij ook gezellig boekjes ontdekken met jouw kindje?