Kinderen tussen de 8 en 12 jaar uit Leidschendam-Voorburg kunnen nog tot en met maandag 23 mei meedoen met het online spel HackShield.

Door het spel te spelen leren zij beter voor zichzelf op te komen en online gevaar te herkennen. De 3 kinderen die de meeste punten scoren, worden half juni persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Jules Bijl.

HackShield is een gratis online spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die hen bewust leert om te gaan met (de gevaren van) het internet en social media.

Hoe werkt het online spel?
Kinderen kunnen het spel spelen via www.joinhackshield.nl. Zij worden tijdens het spel opgeleid tot een echte junior Cyber Agent. Door puzzels op te lossen, vragen te beantwoorden en missies uit te voeren, leren zij alles over het herkennen en voorkomen van datalekken (ongewenste toegang tot persoonsgegevens), phishing (digitale oplichting via bijvoorbeeld een valse website), spoofing (internetcrimineel neemt een valse identiteit aan, zegt bijvoorbeeld een bank- of verzekeringsmedewerker te zijn), fraude via WhatsApp en meer. Als Cyber Agent kunnen zij niet alleen zichzelf, maar ook hun opa’s, oma’s, ouders en anderen in hun omgeving beschermen tegen online criminaliteit. Aan het spel of het spelen ervan zijn geen kosten verbonden.

Winnaars
Na 23 mei neemt HackShield contact op met de 3 kinderen die de meeste punten hebben gescoord. Half juni worden zij persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Jules Bijl op het Raadhuis in Leidschendam. Naast een leuke prijs ontvangen zij tevens een oorkonde.

Foto: Hackshield