Woej organiseert op vrijdag 27 mei een informatieavond over het doen van een huurcheck.

Er zijn veel woningen waarbij de toegestane huurprijs lager ligt dan wat er gevraagd wordt. Dirk en Ivana hebben daar ervaring mee. Zij leggen uit wat u kunt doen als u mogelijk teveel huur betaalt. Hoe een huurcheck en eventueel bezwaar precies werken en hoe u - geheel vrijblijvend en gratis - hulp kunt inschakelen. De huurprijscheck is voor alle inwoners van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk.

Deze informatieavond vindt vrijdag 27 mei plaats in wijk- en dienstencentrum De Plint (Woej), Prins Frederiklaan 7, 2263 GZ in Leidschendam.

Ervaringsdeskundigen
Dirk Huijser en Ivana Saraber, een stel uit het Prinsenhof, onderzochten de huurverhoging voor hun eigen huis en kwamen erachter dat zij teveel betaalden. Na succesvol bezwaar te hebben ingediend, besloten zij hun buren hierover te benaderen. Voor meerdere buren bleek dat ook zij teveel huur betaalden dan wat voor de woning gevraagd mocht worden. Voor hen is de huur inmiddels verlaagd.

Ook voor buren Bep en Ernst heeft de huurcheck gunstig uitgepakt. Ernst: ‘Wij betalen nu elke maand € 25,-- euro minder huur en daar zijn we enorm blij mee. Sommige buren betalen zelfs € 50,-- of meer dan € 100,-- minder huur. ‘

Het kan veel schelen, dus onderzoek of u niet te veel huur betaalt. Als dat alleen niet lukt kunt u hulp van Dirk en Ivana inschakelen. Zij willen met een aantal vrijwilligers uit de wijk heel Leidschendam helpen aan eerlijke huurprijzen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Dirk of Ivana via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.