Het podium voor jong muzikaal talent in De Hoeksteen zondag 12 juni was een groot succes.

Al in 2019 werden er plannen gemaakt voor samenwerking tussen Centrum de Hoeksteen aan de Rozenboomlaan 119 en het Huygens Festival om meer gelegenheid te organiseren voor jong klassiek talent om op te treden. Vanwege de Coronamaatregelen was nu pas de eerste editie en bleek deze het lange wachten meer dan waard!
Het programma was zeer gevarieerd van barok tot hedendaags en dankzij de goede akoestiek van de Hoeksteen klonk het prachtig. Op het podium stonden Melisse Markesteijn (dwarsfluit), het duo Tudor Marin (cello) en Alexander van den Burg (viool), Wojchiec Szymonik (klarinet) begeleid door pianiste Nadia Askarova, het duo Nina Broeva (viool) en Damiën Heemskerk (piano), Damiën speelde ook solo, Eran Heymann (piano) en Trio Amare met Timen de Bruijne (cello). Pouya Azimi (viool) en Pallavi Nandoe (piano).
Als afsluiting en verrassing zong de 6 jaar oude Oekraïense Milana Borodaj het lied ‘Oy u Lizi’ dat bij alle aanwezigen een gevoelige snaar raakte.

Het publiek was heel erg enthousiast over het concert, de betrokkenen van zowel de Hoeksteen als het Huygens Festival zijn dan ook van plan om van dit podium voor jong talent een mooie nieuwe traditie te maken.