Leidschendam-Voorburg zoekt een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad wil graag horen wat jij belangrijk vindt bij de nieuwe burgemeester.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en kwaliteiten van de burgemeester? Inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners van de gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen de wensen voor het nieuwe burgemeestersprofiel kenbaar maken via een digitale of papieren vragenlijst. Reageren kan tot en met 25 augustus 2022.

Digitale en papieren vragenlijst
De digitale vragenlijst vindt u hier.

De papieren vragenlijst is beschikbaar op de volgende locaties:
* Servicecentrum in Leidschendam
* Bibliotheek in Voorburg
* Dorpspunt in Stompwijk

De resultaten van de enquête worden opgenomen in de profielschets van de nieuwe burgemeester van gemeente Leidschendam-Voorburg.

Waarom een nieuwe burgemeester?
Vorig jaar zomer stopte Klaas Tigelaar na 5 jaar als burgemeester van gemeente Leidschendam-Voorburg. Jules Bijl volgde hem tijdelijk op als waarnemend burgemeester. De gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest, de nieuwe gemeenteraad en de nieuwe wethouders zijn begonnen. De gemeenteraad gaat nu op zoek naar een ‘vaste’ burgemeester.

Na deze inwonersconsultatie maakt de gemeenteraad een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Dat is een tekst, vergelijkbaar met een vacature waarin staat welke kwaliteiten en eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben, welke onderwerpen belangrijk zijn voor de gemeenteraad, inwoners, ondernemers en sociale partners en wat voor soort gemeente Leidschendam-Voorburg is.

Op 12 september biedt de gemeenteraad in een buitengewone raadsvergadering de profielschets aan de commissaris van de Koning aan, waarna kandidaten hun sollicitatiebrief naar de commissaris van de Koning in Zuid-Holland kunnen sturen. Hij ontvangt namens de Koning deze brieven.

Foto: Klaas Tigelaar bij zijn afscheid in september 2021