Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg doet samen met huisartspraktijken uit de gemeente mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2022.

Vanaf 1 augustus wandelt een groep deelnemers met Sport en Welzijn.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Wekelijks samen wandelen is goed voor je gezondheid en diabetes en daarnaast is het ook heel gezellig. Wil je werken aan je gezondheid en diabetes? Je bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

Op maandag 1 augustus om 17:30 uur start de eerste wandeling vanaf locatie Dobbelaan 4 in Leidschendam. Hierbij wordt rekening gehouden met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt er getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Eind september vindt het Nationale Diabetes Challenge festival plaats. Hier komen alle deelnemers uit het land bij elkaar om samen in beweging te komen tegen diabetes!

Dit jaar zal het worden gehouden in het Gelredome in Arnhem tijdens het WK volleybal voor vrouwen. De deelnemers van de Challenge kunnen die dag gratis mee en kijken naar de WK wedstrijden, dat wordt dus echt een heel leuke dag! Vervoer naar Arnhem zal worden verzorgd. In samenwerking met de gemeente wordt er een bus gehuurd voor alle deelnemers uit Leidschendam-Voorburg. Het lijkt Sport en Welzijn leuk om die dag wandelaars uit Leidschendam-Voorburg die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge met elkaar te verbinden en samen een mooie dag te beleven.

Meer weten?
Lijkt het je leuk om mee te lopen? Ben jij of ken jij iemand met Diabetes? Of lijkt het je fijn om te werken aan jouw gezondheid op een laagdrempelige manier, geef je dan op!  Op de website www.nationalediabeteschallenge.nl kun je je opgeven. Klik op wandel mee en zoek de groep van Sport en Welzijn in Leidschendam.

Kom je er niet uit? Dan kun je contact opnemen met Buurtsportcoach Remco Stolze via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-34880012, ook voor meer informatie.