Samen staan we sterker.

Daarom wordt de Week tegen Eenzaamheid (29 september t/m 6 oktober) in Leidschendam-Voorburg dit jaar omgedoopt tot Week van Oog voor Elkaar. Een week met activiteiten, workshops en allerlei acties die laten zien hoe belangrijk en leuk het is om contact met anderen op te zoeken.

Naar elkaar om te blijven kijken
Wethouder Bianca Bremer: “Juist in een tijd waarin er zoveel speelt, is het belangrijk om naar elkaar om te blijven kijken. In de familie, vriendenkring, maar ook in wijken en buurten. Vaak gaat het om de kleine dingen. Maak eens fietstochtje met iemand die je al even niet meer hebt gesproken. Laat de hond uit voor een buurman die ziek is. Werk eens een dagje thuis bij een familielid, bij wie je anders alleen een uurtje op de koffie zou gaan. Sluit aan bij één van de vele activiteiten die in de gemeente worden georganiseerd. Of zeg simpelweg iets vaker gedag tegen je buren. Want samen staan we sterker, en is het gewoon ook veel leuker.”

Overzicht activiteiten
Veel organisaties en verenigingen zetten hun deuren open om kennis te maken en te laten zien welke activiteiten zij aanbieden. Een overzicht is nu al te vinden op de website Sociaal Service Punt . 
Vrijdag 30 september staat Blijtanken in Leidschendam, een tankstation waar mensen via een koptelefoon alleen maar positieve en lieve berichten te horen krijgen. Vrijwilligers bieden op verschillende momenten in de week ‘luistermomenten’ aan voor wie zijn verhaal kwijt wil. Op verschillende plekken wordt iets lekkers uitgedeeld met daarbij informatie over luisteren en omzien naar elkaar en er zijn trainingen voor professionals en vrijwilligers die met het thema aan de slag willen.

Oog voor Elkaar
Alle activiteiten worden georganiseerd door het netwerk Oog voor Elkaar. In dit netwerk zitten vrijwilliger en professionele organisaties en inwoners uit Leidschendam-Voorburg die zich in willen zetten in de strijd tegen eenzaamheid. Gemeente Leidschendam-Voorburg is initiatiefnemer van dit netwerk.