Van 29 september t/m 6 oktober is de Week van Oog voor Elkaar. Deze week wordt donderdag 29 september feestelijk geopend in de Groene Loper in Voorburg.

Het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid is een belangrijk thema binnen Leidschendam-Voorburg. Daarom is hier extra aandacht voor rondom de Week tegen Eenzaamheid. In Leidschendam-Voorburg wordt deze week omgedoopt tot de Week van Oog voor Elkaar. Iedereen zou het gevoel moeten hebben dat er iemand voor hem of haar is. Daarom zet de gemeente Leidschendam-Voorburg zich samen met partners uit het netwerk ‘Oog voor elkaar’ in tegen eenzaamheid.

Tijdens de Week van Oog voor Elkaar is er extra aandacht voor het belang van elkaar ontmoeten en om blijven kijken naar elkaar. Met workshops, luistermomenten en allerlei activiteiten. Veel organisaties en verenigingen zetten hun deuren open om te laten zien welke activiteiten zij aanbieden.

De Week van Oog voor Elkaar wordt donderdag 29 september tussen 15.00 en 17.00 uur feestelijk geopend in de Groene Loper in Voorburg. Uiteraard is iedereen van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Brownies & buttons
Om de week nog meer onder de aandacht te brengen heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg brownies laten maken. Deze zijn per stuk verpakt met een klein kaartje en kunnen uitgedeeld worden tijdens de week. Ook zijn er buttons beschikbaar om te dragen in de week. Vanaf dinsdag 27 september 14:00 uur t/m donderdag 29 september kunnen de brownies en buttons opgehaald worden. Dit kan bij de Groene Loper in Voorburg en De Plint in Leidschendam. Beide locaties zijn geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Een greep uit de activiteiten
Wilt u graag nieuwe mensen leren kennen? Ga dan eens kijken bij één van de vele activiteiten:

  • BBQ en muziek in de wijk - IBCE: Vrijdag 30 september 16:00 - 20:00 uur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kosten €2,00)
  • Workshop Letterpress: Studio In My Back Yard: Zaterdag 1 oktober 13:00 - 16:00 uur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kosten €5,00)
  • Workshop Vriendschap - Indigo & Bibliotheek: Maandag 3 oktober 13:30 - 15:30 uur (bibliotheekaandevliet.nl)
  • Lunch - Kruisheuvelkerk: maandag 3 oktober 12:00 - 14:00 uur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Wandeling en in gesprek met ervaringsdeskundige: woensdag 5 oktober 19:00 - 20:00 uur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Kijk voor het hele activiteitenoverzicht op: Oog voor Elkaar - Sociaal Servicepunt Leidschendam-Voorburg.
Een persoonlijke uitnodiging is vaak fijn en helpt mensen een drempel over. Wie nodig jij uit voor een van de activiteiten?

Foto: Jelle van Heiningen is vrijwilliger bij WZH Schoorwijck (fotograaf Esther Fotografeert)