Verduurzamen van je werkomgeving is (inmiddels) economisch interessant. Maar waar begin je?

Om je op weg te helpen bieden de MKB-LV, de Rabobank en de gemeente Leidschendam-Voorburg je een kosteloze verduurzamingsscan voor jouw bedrijfspand aan.
Deze scan analyseert de bestaande situatie. Er wordt o.a. gekeken naar je huidige isolatiegraad, wijze van verwarmen, verkoelen en verlichten. Daarnaast word je huidige energieverbruik en inkoopniveau onder de loep genomen en nog veel meer. Resultaat is een overzicht waarin je precies kunt aflezen wat een bepaalde verduurzamingsslag je oplevert, hoe lang de terugverdientijd is en welk effect het op je energielabel van je bedrijfspand heeft.

MKB-LV organiseert dit initiatief en de externe kosten worden gedragen door de Rabobank en de gemeente Leidschendam-Voorburg. De Rabobank wil hiermee een bijdrage leveren aan de energietransitie en de gemeente Leidschendam-Voorburg wil de ondernemers helpen zodat men gaat voldoen aan het landelijke energieakkoord.

De gebouwscan wordt uitgevoerd door de Energieke Regio en is gericht aan gebouweigenaren of gebouwgebruikers die samen met de verhuurder willen verduurzamen.
De gemeente Leidschendam-Voorburg stelt al veel informatie beschikbaar op het energieloket voor ondernemers.
Per 1 januari dient bedrijfsmatige verhuur (van 100 m2 of groter én als meer dan 50% van het gebouw wordt gebruikt als kantoor) minimaal te voldoen aan energielabel C.
Ben je geïnteresseerd in deze voor jou als ondernemer kosteloze gebouwscan, neem dan contact op met het secretariaat van MKB-LV, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

N.B. Deze regeling is er voor álle ondernemers en ondernemende organisaties in Leidschendam-Voorburg, dus ook voor niet-MKB-LV leden.

https://www.facebook.com/mkb.leidschendamvoorburg/