Vervoersmaatschappij EBS meldt woensdagochtend 19 oktober dat tussen de 50 en de 60% van de bussen in de regio Haaglanden wel rijdt.

Er zullen mogelijk diverse ritten van streekbussen uitvallen. De HTM rijdt wel de normale dienstregeling.

Op de site van de EBS staat het volgende te lezen.
Vakbond FNV heeft een landelijke staking aangekondigd op 19, 20 en 21 oktober a.s.

Vakbond FNV heeft haar leden in pamfletten en via media opgeroepen om te staken op 19, 20 en 21 oktober. Jouw bus rijdt hierdoor op 19, 20 en 21 oktober mogelijk niet, of niet op tijd. Wij weten helaas pas kort van tevoren welke ritten uitvallen. Plan je reis daarom pas kort van tevoren!

Het FNV heeft dit jaar al een paar keer opgeroepen om te staken. Al deze keren konden we gemiddeld ongeveer 70% van de dienstregeling gelukkig wel gewoon rijden. We zijn blij met alle chauffeurs die zich inzetten om reizigers van A naar B te brengen. Vakbond FNV is het niet eens met de lopende cao Openbaar Vervoer die al is afgesloten. Daarom roept ze haar leden op om te staken. Hierdoor kunnen de OV-bedrijven ook niet met FNV in gesprek over een nieuwe cao voor 2023.

Wij vinden het vervelend dat je last hebt van deze FNV-staking en bieden onze excuses aan voor eventuele overlast. Wil je meer weten over de achtergrond van de FNV-staking? Kijk dan bij de veelgestelde vragen onderaan dit bericht.

Wat zijn de gevolgen van deze staking?
Als de stakingen doorgaan, rijden er naar verwachting op 19, 20 en 21 oktober minder bussen dan normaal. We adviseren je daarom om op deze dagen te kiezen voor ander vervoer, of zo mogelijk thuis te werken. Hou er in elk geval rekening mee dat bussen uit kunnen vallen. In de reisplanners (zoals 9292) en op de elektronische halteborden geven we zo goed mogelijk aan welke ritten vervallen. Dat kunnen we helaas soms pas kort van te voren doen.

Bron en foto EBS