Het is algemeen bekend, dat momenteel steeds meer gezinnen in de financiële problemen raken door de energiekosten, de inflatie, etc.

Die ontwikkeling zorgt er ook voor, dat Leergeld Leidschendam- Voorburg ook steeds meer aanvragen voor steun ontvangt. Om deze aanvragen goed en correct te verwerken is er meer man- of vrouwkracht nodig.

Bezoek gezinnen
Aan de ene kant gaat het om Intermediairs, die op bezoek gaan bij de gezinnen die een aanvraag voor een fiets, een voetbalcontributie of een laptop hebben gedaan. Zij beoordelen de behoefte aan steun en de financiële situatie. Op basis van hun rapport wordt over de aanvragen beslist. Momenteel wordt gedacht aan 1 a 3 gezinnen per week. De intermediair wordt ingewerkt en dient uiteraard gevoel voor de betrokken gezinnen te hebben en correct met hen om te gaan. Bij sommige gezinnen ontstaat een wat langere band.

Administratie
De aanvragen moeten op het kantoor worden verwerkt tot goedkeuringen en betalingen. Eveneens worden daar gegevens verwerkt t.b.v. sinterklaascadeaus en verjaardagen. Ook daarvoor is dringend versterking gewenst; twee nieuwe vrijwilligers die 1 a 2 dagdelen de administratieve capaciteit kunnen vergroten. De dagdelen kunnen grotendeels naar keuze worden bepaald. Gezocht worden vrijwilligers met liefst wel enige affiniteit met administratieve zaken.

Reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..