Op dinsdag 29 november verzorgt LVvoorElkaar de gratis training ‘Maatje zijn…’ voor mensen die graag maatje willen worden of al maatje zijn.

De training gaat in op de mooie kanten én op de valkuilen van het vrijwilligerswerk als maatje.

Meld je snel aan. Er is nog plek voor drie deelnemers

Er zijn veel soorten maatjes. Denk aan bijvoorbeeld taalmaatje, ouderenmaatje, wandelmaatje, leesmaatje, boodschappenmaatje, gezinsmaatje en nog veel meer. De overeenkomst tussen al deze maatjes is dat het één-op-één vrijwilligerswerk is. Maatje zijn is een boeiende en dankbare vrijwilligersfunctie, waarbij jij er echt voor de ander bent en tegelijkertijd jou ook veel oplevert. Zoals goede gesprekken en bijzondere ontmoetingen.

In de training ‘Maatje zijn…’ leer je onder andere meer over je rol als maatje en wat je wel en niet kunt doen (bijvoorbeeld ga je wel of niet naar een verjaardag?) Ook komt aan bod hoe je je wensen en grenzen aangeeft. En hoe rond je- als het zover is- het traject weer af?
Het is een interactieve training; je gaat naar huis met veel praktische tips en tricks die je direct kunt toepassen in je rol als vrijwillig maatje.

Datum: dinsdag 29 november.
Tijd: 19.00-21.30 uur.
Locatie: De Groene Loper, Van Royenstraat 2 in Voorburg.
Voor wie: voor mensen die vrijwilligerswerk als maatje (willen) doen en voor vrijwilligerscoördinatoren van maatjesprojecten in Leidschendam-Voorburg.
Meer info en aanmelden: www.LVvoorelkaar.nl