De brugklasleerlingen Technasium van het Veurs Lyceum werken momenteel aan een opdracht voor de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

De leerlingen hebben van de gemeente de opdracht gekregen na te denken over oplossingen en eventuele ontwerpen om de Rode Amerikaanse Rivierkreeft te bestrijden, die soms veel overlast veroorzaakt in Leidschendam en Voorburg.

Onlangs kwam Ernst Raaphorst, ecoloog bij het Hoogheemraadschap van Delfland en ook bekend van Ernst's OnderWaterWereld op Omroep West en YouTube, op bezoek op het Veurs Lyceum. Hij gaf als expert op het gebied van ecologie feedback op de plannen, ideeën en ontwerpen van de brugklasleerlingen.

De leerlingen gaan met de feedback aan de slag om hun ideeën en ontwerpen te verbeteren en een prototype te maken dat ze over een paar weken zullen presenteren aan de gemeente.

Philip de Vries, rector van het Veurs Lyceum: “binnen ons Technasium werken de leerlingen aan opdrachten voor de gemeente of bedrijven. Het zijn relevante thema’s die ook echt spelen in de buurt van de school en dus heel actueel en realistisch zijn. Leerlingen leren binnen het Technasium effectief samen te werken, te presenteren, creatief te denken, te scrummen, te programmeren, projectmatig te werken, te reflecteren en nog veel meer. Dat zijn vaardigheden waarmee we onze leerlingen nog meer voorbereiden op de toekomst. We beogen ons onderwijs met het Technasium te verrijken en zien ook dat leerlingen het ontzettend gaaf vinden.”

Voor meer informatie over het Technasium, kijk op deze website.