De gemeente Leidschendam-Voorburg ondersteunt buurten die tijdens de jaarwisseling een vuurwerkvrije zone willen maken,
De jaarwisseling is een goede reden voor een feestje én mooi vuurwerk. Maar niet iedereen vindt vuurwerk in zijn of haar straat prettig. Bijvoorbeeld omdat er oudere of zieke mensen wonen, (bange) huisdieren zijn of om andere redenen. Denk dan eens aan een vrijwillige vuurwerkvrije zone.

Het is in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk daarom mogelijk om van de eigen straat, een pleintje, speeltuin of stuk groen in de buurt een vrijwillige vuurwerkvrije zone maken. De gemeente stelt gratis borden beschikbaar waarmee u deze zone kunt markeren.

Samen met de buren
Wilt u deze jaarwisseling een vuurwerkvrije buurt? Maak dan met uw buren heldere afspraken over het niet afsteken van vuurwerk en markeer het gebied met bijvoorbeeld borden die u aan een (lantaarn)paal vastmaakt. Op die manier kan iedereen op straat zien dat zij zich in een vrijwillige vuurwerkvrije zone bevinden.

Let wel: de gemeente en politie kunnen de afspraken in vrijwillige vuurwerkvrije zones niet handhaven en gaan uit van de kracht van bewoners zelf.

Markeringsborden aanvragen
Per zone stelt de gemeente maximaal 5 borden gratis beschikbaar. Daarmee kunt u tussen 31 december en 2 januari een vrijwillige vuurwerkvrije zone markeren. U kunt de borden (A3-formaat) tot en met zondag 18 december aanvragen via het aanvraagformulier op de website van de gemeente. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u bericht wanneer u de borden kunt ophalen bij het Servicecentrum op de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam.