Ieder jaar op de tweede woensdag van december organiseert de gemeente samen met vrijwilligers lichtjesavond.

Dit is een avond om stil te staan bij het verlies van overleden dierbaren. Alle inwoners uit Leidschendam-Voorburg zijn van harte uitgenodigd.

Lichtjesavond wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 14 december van 18:30 uur tot 21:00 uur op de Oosterbegraafplaats aan de Rodelaan 64 in Voorburg.

Wethouder Marcel Belt (wethouder zorg): “Lichtjesavond is een mooie manier waarop nabestaanden hun overleden dierbare(n), in stilte of samen met anderen, kunnen gedenken. Ik hoop dat iedereen troost uit deze avond kan halen.”

Oosterbegraafplaats
Lichtjesavond wordt door veel mensen zeer gewaardeerd. Daarom wordt ook dit jaar aan iedereen die een dierbare verloren heeft de kans geboden hierbij stil te staan. De begraafplaats is deze avond verlicht met fakkels. Er worden kaarsjes uitgedeeld aan bezoekers. Deze kaarsjes kunnen bij de graven of het urnenplein gezet worden. Ook kunnen er gedenktekstjes in de bomen achter de aula gehangen worden.

Parkeren
De parkeerplaatsen op de Oosterbegraafplaats mogen deze avond alleen gebruikt worden voor auto’s met een invalidekaart. Men wordt verzocht om, indien mogelijk, met de fiets of het openbaar vervoer naar de begraafplaats te komen.

Kaarsje aanvragen
Iedereen die deze avond niet op lichtjesavond aanwezig kan zijn, kan een kaarsje voor een overleden dierbare aanvragen. De aanvrager kan op het kaarsje een korte persoonlijke herdenkingstekst laten plaatsen. Op lichtjesavond steken enkele vrijwilligers alle aangevraagde kaarsjes aan en plaatsen die op een centrale plek op de begraafplaats. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het kaarsje kan tot en met zondag 11 december aangevraagd worden via: www.lv.nl/lichtjesavond.