Wethouder Marcel Belt maakte donderdagavond 24 november de prijswinnaars van de Tuinmetamorfosewedstrijd bekend.
Jaarlijks organiseert Groei & Bloei Leidschendam e.o. de Tuinmetamorfosewedstrijd.

Tuinmetamorfosewedstrijd
Dit jaar hebben negen tuineigenaren zich aangemeld voor deelname aan de Tuinmetamorfose-wedstrijd 2022. Zij stuurden minimaal één foto van vóór en één foto van ná de metamorfose in. Het doel van de wedstrijd is vergroening van de tuinen in Leidschendam-Voorburg. Dat bevordert de diversiteit, de waterhuishouding en zorgt voor lokale klimaatverbetering.

De jury heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria; algemene indruk, duurzaamheid/biodiversiteit en onderhoud. Duurzaamheid en biodiversiteit wogen zwaar mee in de beoordeling.

De winnaars komen allen per toeval uit Voorburg: de eerste prijs is gewonnen door Martine Roos. De familie van de Linde werd tweede en de derde prijs ging naar Nienke Berends. Benieuwd naar hoe zij hun tuinen hebben opgeknapt en naar foto’s van de winnende tuin? Kijk dan op de website van Groei & Bloei.

Voortuin-wedstrijd
Gedurende het afgelopen seizoen heeft een deskundige jury de voortuinen enkele malen bezocht. De winnaar van dit jaar is Yussel Harland, Cortenaerstraat 9 in Leidschendam. De tweede prijs is gewonnen door Mia van Maarseveen, Laan van Leeuwesteyn 23 in Voorburg en de derde prijs ging naar Erik en Cécile Kuyper, Patrijslaan 50 in Leidschendam. Benieuwd naar hun voortuinen en naar foto’s van de winnende tuin? Kijk dan op de website van Groei & Bloei.

Groei & Bloei is van plan beide wedstrijden volgend jaar opnieuw te organiseren. 

Foto: gemeente LV