De gemeente heeft vastgesteld dat er een onbekend aantal uitkeringsspecificaties verzonden is aan de verkeerde uitkeringsgerechtigden.

Het betreft specificaties voor inwoners van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten. Drie personen hebben bij de gemeente gemeld dat zij verkeerde informatie hebben gekregen. Het is niet te achterhalen om welke en hoeveel uitkeringsspecificaties het gaat.

Er wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het gaat om privacygevoelige informatie, zoals NAW-gegevens, BSN-nummer en financiële gegevens. Daarom meldt de Functionaris Gegevensbescherming dit als datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meld bij gemeente
De gemeente begrijpt dat deze situatie vervelend is voor betrokken inwoners en betreurt dat dit heeft kunnen gebeuren. Uitkeringsgerechtigden die ook een verkeerde uitkeringsspecificatie hebben ontvangen, worden opgeroepen om dit te melden bij de gemeente via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door op werkdagen te bellen met telefoonnummer 14 070.