De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft vastgesteld dat een onbekend aantal uitkeringsspecificaties aan de verkeerde uitkeringsgerechtigden is verzonden.

Het gaat hierbij om inwoners van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten. Drie personen hebben bij de gemeente gemeld dat zij verkeerde informatie hebben gekregen. Het is niet te achterhalen om welke en hoeveel uitkeringsspecificaties het gaat.

We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het gaat om privacygevoelige informatie, zoals NAW-gegevens, BSN-nummer en financiële gegevens. Daarom meldt onze Functionaris Gegevensbescherming dit als datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meld bij gemeente
We begrijpen dat deze situatie vervelend is voor betrokken inwoners en betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren. Uitkeringsgerechtigden die ook een verkeerde uitkeringsspecificatie hebben ontvangen, roepen we op om de verkeerd ontvangen informatie te vernietigen en dit te melden bij de gemeente via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door op werkdagen te bellen met telefoonnummer 14 070.