De Voorburgse Lionsclubs zamelen de hele maand december weer koffiepunten in om te verzilveren tegen pakken koffie voor Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Lionsclub Voorburg coördineert sinds 2012 de Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie. Het inzamelen van waardepunten die worden ingewisseld tegen pakken koffie voor Voedselbanken Nederland. Omdat koffie bijna nooit in het basispakket zit en de Voedselbanken steeds meer cliënten krijgen doen 160 Lionsclubs en bijna alle Voedselbanken aan deze actie mee.

De Douwe Egberts Waardepuntenactie is dit jaar goed van start gegaan. Een telling van de eerste verzamelde punten geeft alvast een positief beeld. Vorig jaar leverde de actie in Leidschendam-Voorburg 1.849 pakken koffie op. De Lions hopen dit aantal minimaal te evenaren. De Voedselbank heeft namelijk meer klanten dan ooit.

Help de Voedselbank, doneer jouw D.E-waardepunten
De Douwe Egberts-waardepunten zijn in te leveren bij de volgende adressen;

Leidschendam
Primera, Damlaan
Primera, Mall of the Netherlands

Voorburg
Primera, Laan van N.O. 294;
Gemakswinkel Rembrandt, Parkweg 280
Opticien Kolbe, Julianaplein 16
Tuincentrum Hofwijck, Westeinde 3
Sylvana Senff Mode, Wielemakersslop 3

Stompwijk
Boon’s Dagmarkt, Hoefblad 22

Naast waardepunten van Douwe Egberts wordt ook ‘vreemd en oud geld’ ingezameld om oogoperaties in derdewereldlanden te bekostigen. Dankzij de opbrengst van voorgaande jaren werden al honderden blinden geopereerd, waarna zij weer konden zien en hun normale leven oppakken.